DVBA FAQ

Ik ben al lid van een andere motororganisatie. Kan ik toch lid worden?

Ja, maar wanneer je herkenbaar als DVBA lid rijdt, vragen we je wel aan de Statuten en het Huishoudelijk Reglement van de DVBA te houden. Het dragen van herkenningstekens van andere clubs is geen probleem.

Ik voel mij koude-oorlogveteraan. Kan ik ook lid worden?

Nee. Alleen (ex) militairen die daadwerkelijk uitgezonden zijn geweest t.b.v. een oorlog/missie kunnen lid worden.

Er zijn meer Veteranen motororganisaties. Hoe denken jullie over deze organisaties en waarom DVBA?

Zij betekenen veel voor diverse motorrijdende Veteranen. DVBA is niet beter, niet in plaats van, maar als aanvulling op.

Is de DVBA een MC?

Nee. Om verwarring te voorkomen noemen wij ons een associatie. Wij hebben geen ambities om een MC, support, of frontbadgeclub te worden.

Jullie dragen een rugembleem?

Ja. Wij dragen een grote veteranen V als rugpatch, zodat wij elkaar op grote afstand kunnen herkennen. Deze V is niet ons clubembleem, maar is als een onderscheiding toebedeeld aan alle veteranen. De DVBA heeft bepaald dat deze V kaal gedragen wordt. Daar bedoelen we mee dat hij niet in een MC gelijkende layout gedragen wordt (geen rockers). Dit is één van de weinige regels die wij hebben. Voor hen die dit belangrijk vinden: de MC’s hebben uitgesproken dat zij geen problemen hebben met de wijze waarop wij de veteranen V dragen.

Waarom maar zo’n laag bedrag voor lidmaatschap per jaar?

Wij willen zo laagdrempelig mogelijk zijn. Wanneer een activiteit niet gratis kan, vragen wij de deelnemers om een bijdrage.

Klopt het dat de DVBA zelf geen grote events organiseert?

Iedereen (bestuur en leden) kan op persoonlijke titel het initiatief nemen leden bij elkaar te brengen om iets te gaan doen. Het bestuur en de commissies ondersteunen deze initiatieven zo veel mogelijk. Ieder jaar hebben we een volle agenda met meerdaagse buitenlandritten, koffietreffens, ritten in NLD en activiteiten van derden (b.v. de landelijke veteranenrit). Onze fotopagina geeft een goed beeld van onze activiteiten.

Wanneer ik iets wil organiseren, hoe pak ik dat dan aan?

Op de pagina Kalender klik je op de e-maillink. Schrijf in de mail: Naam en soort evenement, waar en wanneer het evenement is, je e-mailadres of telefoonnummer en eventueel extra informatie. Wanneer het interessant genoeg is voor de DVBA wordt het op de Activiteitenpagina geplaatst. De DVBA zal je evenement ruim communiceren op de site, via Facebook en per mail. TIP: maak ook van de heen- en terugweg een evenement door aan te geven van waaruit je vertrekt en hoe je naar het evenement rijdt, zodat andere rijders aan kunnen haken. Op die manier rijd je al als DVBA sectie naar de plaats van bestemming.