EERBEWIJS op Nationaal Ereveld, Loenen

(voormalig Nationale Herdenking Loenen)

Datum: za. 4 mei 2019
Verzamelen: vanaf 09.30 u bij ‘de Pyramide’ Woudenberg
Vertrek: 10.30 u naar ’t Ruifje Loenen
Lunch: 11.15 – 12.45 u, 13.00 u naar Ereveld Loenen
Eerbewijs: 13.00 – 16.30 u

 

 

Het is bijna een traditie: de deelname van een grote groep DVBA’ers bij de herdenking op het Ereveld in Loenen. We hopen ook dit jaar weer met een grote groep aanwezig te zijn.
Voorheen stond dit eerbewijs bekend als de Nationale Herdenking Loenen.

In tegenstelling tot de voorgaande twee jaar organiseert men dit jaar niet meer het zogenaamde “Ereveld Vol Leven”. Volgend jaar komt er een vervolg op dit event. De ceremonie van dit eerbewijs is als de voorgaande jaren. Wie dit jaar de toespraak zal houden is nog niet bekend. DVBA zal ook weer een bloemstuk leggen bij het monument.

Het verzamelpunt is café restaurant De Pyramide van Austerlitz. Van daar rijden we naar Loenen, hier kunnen we op eigen kosten lunchen bij café restaurant ’t Ruifje, Eerbeekseweg 62, Loenen.

Na de lunch rijden we naar het Ereveld, de motoren kunnen we langs weg parkeren (let op de aanwijzingen van roadofficers).

Om ca. 13.30 u begint de ceremonie welke duurt tot ongeveer 15.30u. Na het leggen van het DVBA bloemstuk lopen we naar de graven van de militairen van de recente missies, waar we de eregroet brengen.

Om je aan te melden moet je ingelogd zijn.