DVBA 75 jaar D-Day Normandie

Periode: ma. 3 – zo. 9 juni 2019
Verzamelen:
ma. 3 juni, 11:00, grens NL/BE, Breda-Antwerpen bij de Shell/McDonalds

POC alleen zichtbaar voor leden

 

 

Op 6 juni 2019 is het 75 jaar geleden dat de geallieerde strijdmachten via de Franse kust voet aan land zetten om Europa te bevrijden. Op 6 juni 2019 wordt dit grootst gevierd, en zullen wij als DVBA hier ook aan deelnemen. Hoe en wat, daar is de organisatie nog mee bezig, o.a. met de NATRES en Garderegiment Fuseliers.

Wij gaan de beschikking krijgen over 40 passen waarmee wij het gebied in kunnen.

Maandag 3 juni 2019

Verzamelen vanaf 11:00, grens NL/BE, Breda-Antwerpen bij de Shell/McDonalds.

Vertrek rond 12:00, naar omgeving Abberville/FR waar we gezamenlijk in hotel Ibis zullen overnachten. Deze kosten worden nog bekend gemaakt. Uiteraard proberen we deze kosten zo laag mogelijk te houden. We zijn hier nog mee bezig.

Dinsdag 4 juni

Vertrek rond 09:00, via de kust, naar 50570 Le Mesnil Amey waar wij t/m zaterdag 08-06-2019 zullen overnachten op een nederlandse camping Quivivraverra. We hebben de beschikking over enkele ruimtes/caravans, die al volledig bezet zijn door de leden. Rest van de leden gaan met eigen tentje.

Woensdag 5 juni

Organiseren we trips naar stranden.

Donderdag 6 juni

De officiële herdenking, waar wij ook heen gaan.

Vrijdag 7 juni

Ben je vrij om te gaan en te staan waar je wilt. Er zijn veel mogelijkheden zoals het oorlogsmuseum of de parachutist aan de kerktoren. Ook wordt er door de organisatie iets geregeld voor deze dag, waar je aan deel kunt nemen.

Zaterdag 8 juni

Vertrek richting NL, en ook hier gaan we een overnachting regelen in Abberville in hotel Ibis.

Zondag 9 juni

Gezamenlijk terug naar NL.

  • De routes zijn verkrijgbaar voor Garmin en eventueel voor Tomtom. Aanvraag en levering via de POC 1.
  • De meeste nieuwere motors kunnen op E10 benzine rijden (zie je gebruikshandleiding of informeer bij de dealer). Alle andere motoren moeten helaas super benzine tanken daar er geen normale benzine is in Frankrijk.
  • In Frankrijk is ieder gemotoriseerde bestuurder verplicht één alcohol tester bij zich te hebben, en na gebruik moet hij nog steeds een bruikbaar exemplaar hebben om verder te mogen rijden. Dus is het raadzaam om er twee bij zich te hebben. De Action winkelketen heeft Frans goedgekeurde alcoholtester in de schappen die goedkoper is dan in de meesten andere winkelketens.
  • De snelheden op de wegen zijn bijna allen 10 km/h hoger dan in Nederland. Binnen de bebouwde kom is dit net als in Nederland op 50km/h.
  • In Frankrijk is het rijden tussen de file door verboden.
  • De ROADPASS verplicht mee nemen in uw portemonnee.

Op dit moment hebben zich al 31 personen aangemeld, en het grootste gedeelte heeft al betaald. De betalingen zijn ook al gedaan aan de camping te Frankrijk.

Heb je interesse om ook mee te gaan? Geef je dan op via het formulier. Let wel: er zijn geen bedden meer beschikbaar op de camping, je moet dus zelf een tent meenemen.

Inschrijven vóór 30 april 2019!

Om je aan te melden moet je ingelogd zijn.

Totaal personen: 43

Totaal motoren: 40

Totaal tent: 20

Totaal hotel: 1 prsk =  14  /  2 prsk = 23