Jeroen Bunte

Ik ben vanaf mijn 18e helemaal motorgek, maar al m’n hele leven gek van alles met een motortje erop of eraan. Alles doe ik zelf, ik ben niet bang om een compleet blok uit elkaar te halen te reviseren zodat het weer in mint condition is. Op het moment heb ik 2 Valkyrie’s, hoog op de wishlist staat een Boss Hoss.

Ik ben van 89 tot 98 in dienst van de Koninklijke Luchtmacht geweest bij de Motor Transport Groep KLu. Wij transporteerden al het materiaal van en voor de KLu door heel Europa. Ik ben in die ruim 8 jaar zeker 4 x zoveel nachten van huis geweest dan dat ik thuis was. Het was een groot en geweldig mooi avontuur.

Plekken die me zijn bijgebleven zijn o.a. Bodo, helemaal boven in Noorwegen (quadron move), Lossiemouth in Schotland (laagvlieg oefeningen), St Petersburg Rusland (engine swap van een stuk gelopen F27), Trapani (squadron move), Poznan Polen (2 van de Russen gekregen Migs ophalen) Athene, alwaar we een F102 Delta Dagger hebben geruild voor een Russische MIG. Deze Delta is nu te bewonderen in het NMM te Soesterberg, en natuurlijk Villa Franca di Verona alwaar Bardolino bijna een 2e woonplaats voor ons was.

Ik heb in 1996 een uitzending naar v.m.l. Joegoslavië gedaan. Ifor 1 (first in green). Ik was samen met 3 andere luchtmacht collega’s en 3 Berkhof bussen uitgeleend aan de Landmacht voor een uitzending als buschauffeur om verlofgangers en rotaties vanuit heel Bosnie van en naar vliegveld Split te brengen. Ik moest toen zwaar wennen aan de totaal andere interpretatie van het militair zijn aldus de Landmacht.

Uiteindelijk kwam het natuurlijk allemaal goed en de vriendschap en broederschap op de compound en in de konvooien onderweg heeft me mede gevormd tot wie ik nu ben. Ik durf best te zeggen dat ik m’n uitzending achteraf bezien niet had willen missen. Bij de DVBA vind ik een stukje van het avontuur en broederschap van het met elkaar onderweg zijn terug.

Ik ben woonachtig in Ede en ben ik werkzaam als procesoperator/dispatcher bij de anwb Wegenwacht te Wolfheze alwaar wij alle wegenwachters in het hele land aansturen. De reden dat ik in het bestuur heb plaatsgenomen is omdat ik een bijdrage kan en wil leveren in het reilen, zeilen en continueren van de club. Zowel in het abstracte als ook in praktische zin.

Mail Operations

Mail Operations

Bezig met versturen